De Jozefschool


Jozefschool Venhuizen is een school met ruim 300 leerlingen verdeeld over 13 groepen, prachtig gelegen in het centrum van het dorp en net achter de bebouwing waardoor er veel rust in en speelruimte om de school is.

Goede kwaliteit

* We gaan voor goede kwaliteit, met veel aandacht voor taal, lezen en rekenen en aandacht voor de brede ontwikkeling van kinderen.

Betekenisvol en verdiepend leren

* We gaan de wereld in en halen die de school in om het betekenisvol en verdiepend leren te versterken.

Samenwerkend spelen, leren en onderzoeken

* We staan voor samenwerkend spelen, leren en onderzoeken met de kinderen en met elkaar.

Veiligheid, respect en verantwoordelijkheid

* We gaan voor veiligheid, respect en verantwoordelijkheid om het plezier en de betrokkenheid te verhogen en gebruiken daar PBS voor.

· De Jozefschool wil openheid uitstralen, een plaats van ontmoeting zijn, waarin leerkrachten, ouders en leerlingen samenwerken vanuit een hoge betrokkenheid

· We begeleiden leerlingen om zich te ontwikkelen tot weerbare, stevige burgers die zich met een stevig fundament verder kunnen ontwikkelen.

· Het team bestaat uit een hechte groep mensen met een passie voor onderwijs. Men voelt zich verantwoordelijk en betrokken bij de organisatie, bij de kinderen en voor elkaar. Samenwerkend leren en ontwikkelen is een vanzelfsprekendheid.