Tijdelijke vacature (0,6 FTE) RKBS De Molenwiek leerkracht ondersteuningsgroep

WTF van 0.6 FTE. Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Op basisschool De Molenwiek willen we 'voor ieder kind de mooiste weg'. We gaan uit van onderwijs dat past bij de leerling.
De visie van De  Molenwiek is  vormgegeven  in  een  molen. Iedere  wiek  staat  voor  een  blik  in  de  toekomst.  Deze wieken zijn met elkaar verbonden en wij houden de wind eronder. De wieken draaien: de school is in ontwikkeling. 

Een onderdeel van deze ontwikkeling is de start van de Windkracht X-groep: een speciale groep binnen de school voor  leerlingen  die  extra  begeleiding  en  ondersteuning nodig  hebben  op  het  gebied  van  leren  en/of  op  het gebied  van  gedrag.  Deze  groep  wordt  vanuit  een innovatiesubsidie  van  samenwerkingsverband  De Westfriese  Knoop mogelijk  gemaakt.  Tevens  zoeken we iemand die de Windkracht X groep verder inhoud geeft en verantwoording aflegt aan  het samenwerkingsverband. 
De  Molenwiek  is  een  katholieke  basisschool  in  Bovenkarspel  met  14  groepen.  Het  heeft  een enthousiast en leergierig team van ongeveer 32 personeelsleden. We zijn een innovatieve school en willen  onszelf  blijven  ontwikkelen.    We  werken  in  17  fasen  en  dat  betekent  dat  we  het leerstofjaarklassensysteem (grotendeels) losgelaten hebben.  Ook richten we ons binnen het onderwijs steeds meer op persoonlijke doelen en talenten van kinderen.

Ben jij:
    o enthousiast;
    o proactief;
    o creatief;
    o positief;
    o innovatief;
    o pedagogisch en communicatief sterk?
 
En heb jij:
    o oog voor de (onderwijs)behoeften van kinderen;
    o de wil om te leren;
    o teamspirit;
    o een PABO-diploma;
    o (bij voorkeur) kennis van en ervaring met leerlingen met gedrags- en leerproblematiek
    o  en durf jij de uitdaging aan om samen de wind te vangen en de molen harder te laten draaien?
 
Solliciteer dan op deze functie!

Arbeidsvoorwaarden
    o WTF van 0.6 FTE. Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag
    o een inspirerende leer- en werkomgeving in Stede Broec, Bovenkarspel
    o een gezellig, betrokken en gemotiveerd team (met op vrijdagmiddag vaak een borrel)
    o een open sfeer, waarin je veel van, door en met elkaar kunt leren.
    o begeleiding op maat door ervaren collega's
  
Sollicitatie-informatie
Je kunt je motivatiebrief en CV vóór 13 november sturen naar info@bsdemolenwiek.nl t.a.v. de directie: Marielle van Wijk-Medema.
Voor vragen kun je tijdens werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur bellen met de school en vragen naar Mariska  Barends  (do,  vr) en/  of Marielle van Wijk  (di,  do,  vr)  op 0228  512080  of  mailen  naar info@bsdemolenwiek.nl.

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Functieprofiel leerkracht Windkracht X - groep
Werkzaamheden
1.   Lesgeven - experimenteert met andere werkwijzen en concepten. Weet lesaanbod af te stemmen op de leerlingen in de groep. Vertaalt de kerndoelen naar een passende werkwijze die past binnen de visie van de school.
2.   Begeleiden van de leerlingen - signaleert (sociaal) pedagogische problemen en leerproblemen bij leerlingen, stemt hier de begeleiding van de leerlingen op af en treedt in contact met specialisten binnen of buiten de school. Geeft zelf of organiseert trainingen voor de leerlingen.
3.   Ontwerpen leerarrangementen - stelt leerarrangementen op afgestemd op de leerlingen en schrijft OPP's (ontwikkelingsperspectieven) voor de leerlingen. Stelt deze plannen op in samenwerking met collega's.
4.   Bijdragen aan de organisatie -  is deelnemer aan diverse overleggen en ondersteunt de leerkrachten bij het begeleiden van de leerlingen van de Windkracht X - groep in de klas. Geeft hierbij adviezen en maakt de vertaalslag voor het handelen in de groep. Kan als middel hierbij co-teaching inzetten.
5.   Contact met ouders en derden - onderhoudt contacten met ouders, derden en hulpinstanties.
6.   Professionaliseren - blijft op de hoogte van ontwikkelingen op het vakgebied, bestudeert relevante vakliteratuur, neemt deel aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten, deelt zijn kennis en ervaringen met anderen.